פעילות גופנית בגיל השלישי – משקפיים ומניעת פציעות
לפעילות גופנית בגיל השלישי תרומה מוכחת בהארכת תוחלת החיים, שיפור מצב הרוח, מניעת דמנציה
ושימור היכולות הקוגניטיביות.
אולם חשוב להיות מודעים למגבלות הראייה, שעשויות להוביל לפציעות.
פעילות גופנית בגיל השלישי היא מומלצת מאוד, אך חשוב לדעת כי היא כרוכה גם בסיכונים רבים יותר, הנובעים משינויים פיזיולוגיים המתרחשים בגוף. אחד מהשינויים המזוהים עם גילאים מבוגרים הוא ירידה באיכות הראייה.
בעוד במהלך היום-יום אפשר להתמודד עם ראייה מטושטשת, בפעילות גופנית המתבצעת מחוץ לבית ישנה חשיבות רבה לראייה חדה וברורה בטווחים השונים. כל ליקוי ראייה עלול להוביל לנפילות וחבלות חמורות, שיכולות להימנע על ידי תיקון ראיה מתאים.
אחת מהבעיות הנפוצות בגילאים המבוגרים היא פרסביופיה (הזדקנות הראיה), המתרחשת כבר בגילאי 40-50. בעוד משקפי קריאה אולי יפתרו את הבעיה בפעילויות בבית כמו קריאה, ישנו צורך למצוא פתרון שיתאים גם לפעילויות מחוץ לבית כמו ריצה או הליכה, רכיבה על אופניים ומשחקי כדור.
לכן מומלץ לכל מי שעוסק בפעילות גופנית, להגיע לבדיקת ראיה מותאמת אצל אופטומטריסט המתמחה בספורט. הבדיקה כוללת בדיקת ראייה במכשור מותאם, וסדרת שאלות על אופי הפעילות הגופנית, שעות הפעילות, ושאלות נוספות שיעזרו לאופטומטריסט לבצע את ההתאמות הנדרשות למרשם מדוייק לליקויי הראייה של הנבדק ולפעילות אותה הוא מבצע.
הפתרון יכול להיות משקפי ראיה מותאמים לפעילות הגופנית, או עדשות מגע מיוחדות לספורט. בכל אחד מהפתרונות ניתן לשלב גם תיקון למספר טווחים – מולטיפוקל.
שתהיה פעילות נוחה ובטוחה!